Сирене по шопски
Необходими съставки за две порции:
Всяка домакиня приготвя сирене по
шопски без даже да се замисли. Но ако вие сте от новаците в кухнята, които сега
правят своите първи стъпки в готвенето може да ползвате представената тук
класическа рецепта за сирене по шопски. Освен за новаците в кухнята, рецептата
за сирене по шопски е подходяща за всяка студентска квартира, както и за
моментите, когато мама я няма, както и за моментите, когато се чудите как да
спретнете вечерята набързо.
На дъното на гювечето слагаме маслото.
Доматите трябва
да са обелени и нарязани на филийки върху
маслото. Върху доматите слагаме натрошеното сиренето, след което слагате капака
на гювечето и го поставяте в студена фурна. След като сложите гювечето във
фурната я включвате на 200 градуса и печете 20 минути. След
като минат 20-тина минути вадите гювечето от фурната, махате капака и чуквате
яйцата. Връщате гювечето отново във фурната и печете докато яйцата станат
готови. Ако сте любители на лютото, заедно с яйцата добавете и една люта чушка. По желание може да се добави в
гювечето прясна чушка или суха за аромат.
Коментари
Публикуване на коментар