Сирене по шопски



Необходими съставки за две порции:
Top of Form
Bottom of Form
Всяка домакиня приготвя сирене по шопски без даже да се замисли. Но ако вие сте от новаците в кухнята, които сега правят своите първи стъпки в готвенето може да ползвате представената тук класическа рецепта за сирене по шопски. Освен за новаците в кухнята, рецептата за сирене по шопски е подходяща за всяка студентска квартира, както и за моментите, когато мама я няма, както и за моментите, когато се чудите как да спретнете вечерята набързо.



На дъното на гювечето слагаме маслото. Доматите трябва да са обелени и нарязани на филийки върху маслото. Върху доматите слагаме натрошеното сиренето, след което слагате капака на гювечето и го поставяте в студена фурна. След като сложите гювечето във фурната я включвате на 200 градуса и печете 20 минути. След като минат 20-тина минути вадите гювечето от фурната, махате капака и чуквате яйцата. Връщате гювечето отново във фурната и печете докато яйцата станат готови. Ако сте любители на лютото, заедно с яйцата добавете и една люта чушка. По желание може да се добави в гювечето прясна чушка или суха за аромат.

Коментари

Популярни публикации