Филе сьомга на тиган върху канапе от моркови и картофи






Продукти:
Сьомга (порцирана) – 200гр
Зехтин
Краве масло – 50гр
Лимон
Сол
Розмарин
Бял пипер
Моркови
Картофи  и каперси


Начин на приготвяне:
В силно загрят тиган запечатваме филето сьомга, което предварително е овкусено с бял пипер, сол и розмарин. Винаги от обратната на кожата страна. Запечатваме в ковектомат или фурна до готовност. След това монтираме със студено масло. 
Сваряваме 2 картофа и няколко моркова. Овкусяваме със зехтин, лимон и сол на вкус. След като подредиме в чинията всички компоненти, поръсваме с капери. 


Към сьомгата може да се добави сос холандес:
На водня баня, в купа, добавяме бяло вино, жълтъците и пречистено масло на тънка струя до получаването на хомогенна, пухкава смес. Подправяме със сол, бял пипер и лимонов сок. В съд поставяме предварително обелените и подготвени аспержи, бланшираме в малко зеленчуков бульон, след което глазираме в масло и подправяме със сол, пипер и лимонова кора.

Коментари

Популярни публикации