Филе сьомга на тиган върху канапе от моркови и картофи
Продукти:
Сьомга (порцирана) – 200гр
Зехтин
Краве масло – 50гр
Лимон
Сол
Розмарин
Бял пипер
Моркови
Картофи и каперси
Начин на приготвяне:
В силно загрят тиган запечатваме
филето сьомга, което предварително е овкусено с бял пипер, сол и розмарин. Винаги от обратната на кожата страна. Запечатваме в ковектомат
или фурна до готовност. След това монтираме със студено масло.
Сваряваме 2 картофа и няколко моркова. Овкусяваме със зехтин, лимон и сол на вкус. След като подредиме в чинията всички компоненти, поръсваме с капери.
Към сьомгата може да се добави сос холандес:
На водня баня, в
купа, добавяме бяло вино, жълтъците и пречистено масло на тънка струя до
получаването на хомогенна, пухкава смес. Подправяме със сол, бял пипер и
лимонов сок. В съд поставяме предварително обелените и подготвени аспержи,
бланшираме в малко зеленчуков бульон, след което глазираме в масло и подправяме
със сол, пипер и лимонова кора.
Коментари
Публикуване на коментар